NYHET - KOMPETENSFÖRSÖRJNING & SKOGSBRUK

Tar du emot elever på praktik? Ansök om praktikstöd!

Visste du att vi på Gröna arbetsgivare erbjuder praktikstöd till våra medlemsföretag inom skogsbruket? Det är ett sätt att stötta dig som tar emot elever på praktik. Nu när skolstarten är i gång vill vi passa på att påminna om detta. Här förklarar vi hur praktikstödet fungerar för våra medlemsföretag med Skogsavtalet.

18 september 2024
Foto: Mikael Nyander

Ersättning till praktikvärdar

  • Maskinarbete: 1 200 kr/dag (max 10 veckor/elev)
  • Maskinarbete/skolans maskin: 200 kr/dag (max 10 veckor/elev)
  • Skogsvård: 400 kr/dag (max 3 veckor/elev)

För att vara berättigad till praktikstödet behöver ett antal kriterier vara uppfyllda under praktikperioden.

Ta del av kriterierna här

Ansök om praktikstöd digitalt

Det går att ansöka om praktikstöd helt digitalt. Som praktikvärd fyller du i vår digitala blankett och signerar med e-legitimation, som du sedan skickar vidare till skolan för godkännande via samma system. När skolan har godkänt ansökan fakturerar du vårt servicebolag Arbio AB.

Fakturan ska vara Arbio AB tillhanda senast den 31 mars året efter att praktiken skett. Därefter förfaller möjligheten att få praktikstöd utbetalt.

Så ansöker du om praktikstöd digitalt – steg för steg

Webbinarium den 11 oktober: Lär dig mer om praktikstödet

Den 11 oktober kl.11.00 bjuder vi in dig som medlem till ett webbinarium där vi berättar mer om praktikstödet och hur du ansöker om det. Välkommen att anmäla dig via vår webb!

Läs mer och anmäl dig

Observera: Adressändring för fakturor

Vårt servicebolag Arbio AB har ny fakturaadress för dig som fortfarande skickar fakturor till oss via PDF eller papper. Det är viktigt att ändra adressen på fakturorna som ni skickar till oss omgående. Fakturor som skickas till den gamla adressen efter den 30 september kommer inte att komma fram.

Läs mer här